Weerbericht Nederland

Wolken, noorden kans op motregen

20 mrt. 2019, 0:00 uur

Vanuit het noordwesten trekken veel wolkenvelden over het land en het noorden en noordoosten maken kans op een beetje motregen. Het wordt 11-14 graden. Komende dagen blijven wolkenvelden het weerbeeld bepalen, maar vooral vrijdag kan de zon vaker te zien zijn. De temperatuur loopt op en vrijdag kan het 14-19 graden worden. In het weekend wordt het een paar graden kouder.

Deze nacht zijn er opklaringen en trekken wolkenvelden over het land. In de loop van de nacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en is in de noordelijke provincies kans op een spatje motregen. Het koelt af naar 0 graden in het oosten en zuidoosten tot 6 in het noordwesten.

Vanochtend is er veel bewolking. In het zuidoosten en uiterste oosten is nog wel ruimte voor de zon, maar ontstaan in de loop van de ochtend stapelwolken. In het noordoosten en noorden is kans op een beetje motregen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en breekt hier en daar de zon door. De kans op zon is het grootst in het zuidoosten. In het noorden en noordoosten blijft kans op een beetje motregen, terwijl het elders waarschijnlijk droog is. Het kwik stijgt naar 11 graden in de kustgebieden tot 13 in het zuiden, zuidoosten en oosten. In Limburg kan het lokaal 14 graden worden. De zuidwestenwind is overwegend matig.

Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden. Het wordt overal droog. Regionaal kan mist ontstaan. De minima variëren van 1 graad in het zuidoosten tot 5 graden in het noordwesten.

Morgenochtend vroeg is het regionaal grijs, maar er zijn ook gebieden waar de zon schijnt. Er ontstaan stapelwolken.

Morgenmiddag zijn er veel stapelwolken met tussendoor zonnige momenten. In het zuidoosten is de kans op zon het grootst en is het vrij zonnig. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit op 12 graden in de kustgebieden, 13 in het midden en 15 in het zuiden. In Limburg kan het 16-17 graden worden. Er staat nauwelijks wind. Waar de zon schijnt is het voor het gevoel dan ook lenteachtig.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag klaart het op veel plaatsen op. Regionaal ontstaat mist. De minima komen uit op 2-5 graden.

Vrijdag start regionaal grijs en mistig. Geleidelijk breekt de zon door. Het belooft een prachtige lentedag te worden met zon en stapelwolken. De maxima komen uit op 14 graden in de kustgebieden en 15-17 in het binnenland. In het zuiden en zuidoosten kan het 18 à 19 graden worden. Daarmee is het een stuk zachter dan normaal. Temperaturen van 10-12 graden zijn eind maart gebruikelijk. Er staat een zwakke wind en het blijft droog.

In het weekend neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een bui. Met maxima van 11-14 graden is het minder zacht dan de voorgaande dagen.

De dagen daarna is er een mix van wolken en zon en is kans op een enkele bui. Het wordt 11-14 graden. In de loop van de week lijkt het opnieuw een paar graden zachter te worden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.