Donderdag 18 jul

Weerbericht Nederland

Bewolkt en soms regen of een bui
18 juli 2019, 16:58 uur
Het is bewolkt en er valt soms wat lichte regen of een enkele bui. De temperatuur daalt naar 14-15 graden. Morgen is het wisselend bewolkt met 22-26 graden. Zaterdag is kans op stevige onweersbuien, zondag schijnt regelmatig de zon. Na het weekend wordt het zonnig en heet met op veel plaatsen maxima van 30 graden en meer.

Vanavond is het bewolkt en valt soms wat lichte regen of een enkele bui. Lokaal is hierbij een klap onweer mogelijk. Later vanavond wordt het vanuit het zuidwesten weer droog.

Komende nacht is aanvankelijk in het noorden en oosten nog kans op een bui. Later in de nacht wordt het ook daar droog. Er is veel bewolking, maar in het zuiden en westen volgen geleidelijk ook opklaringen. Het wordt nevelig met vooral in het westen en noorden lokaal een mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden.

Morgenochtend is het droog en half tot zwaar bewolkt. Op steeds meer plaatsen wordt het vrij zonnig, maar in de loop van de ochtend ontwikkelen ook stapelwolken.

Morgenmiddag is er een mix van zon, stapelwolken en hoge bewolking. Mogelijk komt het lokaal tot een buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Later in de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe.

Het wordt 22 graden in het noordwesten tot 26 graden in Brabant en Limburg. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Morgenavond is er veel bewolking en vooral in het westen kan af en toe regen vallen. In de nacht valt op meer plaatsen regen en wordt de neerslag meer buiig. De minimumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Zaterdag is er veel bewolking en komen buien tot ontwikkeling. In de middag zijn er landinwaarts stevige onweersbuien met lokaal veel neerslag. Aan het einde van de dag wordt het vanuit het zuidwesten droger en klaart het wat op. In de noordwestelijke helft van het land wordt het 22-24 graden. In de zuidoostelijke helft is het, voor de buien uit, broeierig warm met maxima van 25-28 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is in de middag aan zee vrij krachtig (5 Bft.).

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Landinwaarts is kans op een lokale bui, maar op veel plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 21 graden aan de westkust tot 26 in Limburg.

Na het weekend wordt het zonnig en heet zomerweer. Op maandag wordt het 25 graden op de Wadden tot 30 in het zuidoosten. Dinsdag en woensdag wordt het nog heter met 27 graden op de Wadden en landinwaarts zelfs 30-35 graden.

Vanaf volgende week donderdag neemt de kans op (onweers)buien beduidend toe. Ook is de kans vrij groot dat het minder heet wordt met maxima van 24-30 graden. Er is echter ook een kleine kans dat het hete weer nog enkele dagen aanhoudt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.