Dinsdag 17 sep

Weerbericht Nederland

Noorden een bui, lokaal mist
17 sep. 2019, 0:00 uur
In het noorden komen enkele buien voor. In de rest van het land is het droog en kan lokaal mist ontstaan. Overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten enkele buien. Het wordt circa 17 graden met vooral aan de kust een stevige noordwestenwind. Woensdag wordt het slechts 16 graden, maar vrijdag en komend weekend wordt het zonniger en warmer.

Deze nacht is het op de meeste plaatsen droog. Er is een mix van bewolking en enkele opklaringen. Vooral in het midden, zuiden en oosten van het land kan regionaal mist ontstaan. In het noorden blijft kans op enkele regenbuitjes. De minimumtemperatuur varieert van 11-13 graden vlak aan zee tot een graad of 8 in het binnenland.

In de ochtend is het aanvankelijk op veel plaatsen grijs met mist of bewolking. In het noorden komen enkele buien voor. Later in de ochtend komt er wat meer ruimte voor de zon.

In de middag is het wisselend bewolkt met in het zuiden en westen iets meer zon dan in het noorden en oosten. Ook komen in de noordoostelijke helft van het land enkele buien voor. Het wordt 16 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden en er waait een matige noordwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig (5 Bft.) en in de noordelijke kustgebieden waait het vaak krachtig, 6 Bft.

Tijdens de avond en in de nacht naar woensdag is in het noorden nog kans op een bui. In de rest van het land is het overwegend droog en wisselend bewolkt. In de nacht koelt het landinwaarts af naar 4-7 graden. Aan zee is het met 8-11 graden minder koud.

Woensdag wordt de koudste dag van de week. Na een frisse start wordt het in de middag circa 16 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. In grote delen van het land blijft het droog, maar het noorden heeft opnieuw kans op een paar buien. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig, aan zee vrij krachtig.

Ook donderdag waait er nog een frisse noordenwind. Met 16 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden is het iets kouder dan normaal half september. Gemiddeld komt de temperatuur in deze tijd van het jaar uit op 18-19 graden. Het wordt een droge dag met iets meer zonneschijn dan woensdag.

De dagen daarna wordt het zonnig en geleidelijk ook warm nazomerweer. Vrijdagmiddag komt de temperatuur uit op 17 graden in het noorden tot 20 in het zuiden. Op zaterdag wordt het 19-23 graden en zondag kan het in het zuiden en oosten lokaal zelfs 25 graden worden.

Ook volgende week blijft het waarschijnlijk nog enkele dagen vrij warm voor de tijd van het jaar. Wel komt er meer bewolking voor en neemt de neerslagkans geleidelijk toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.