Weeronline
Weeronline
  Zaterdag 30 mei

  Weerbericht Nederland

  Veel zon en (zomers) warm
  30 mei 2020, 8:50 uur
  De zon schijnt volop en het wordt 21 graden in het noorden tot 26 in het zuiden. Morgen is het iets minder warm met behalve zon ook sluierwolken. Na het weekend wordt het warmer met op dinsdag en woensdag 20-29 graden. Vanaf donderdag is het koeler met wolkenvelden en enkele buien. Volgend weekend daalt de middagtemperatuur naar 15-18 graden.

  Vanochtend schijnt de zon volop. Er staat weinig wind en de temperatuur gaat met stapjes omhoog. Later in de ochtend is het 17 graden aan de noordkust tot 21 graden in het zuiden. Het is dan al even warm als op een gemiddelde middag eind mei.

  Vanmiddag blijft het vrij zonnig en ontstaan enkele stapelwolken. Het wordt warm met 21-23 graden in de noordelijke provincies, 24-25 graden in het midden van het land en 25-26 graden in het zuiden. Er staat een matige noordoostenwind. Op de Wadden en het kustgebied van Noord-Holland is de wind matig tot vrij krachtig met aan zee 18-19-graden.

  Vanavond zullen de stapelwolken verdwijnen en is het nog een tijd flink zonnig. In het binnenland neemt de wind af, maar op de stranden in het westen kun je nog even lekker uitwaaien.

  Komende nacht is het vrij helder en daalt de temperatuur naar 7 tot 12 graden.

  Morgen is het in de ochtend opnieuw zonnig. Over het oosten trekt ook wat sluierbewolking.

  In de middag verschijnen in het hele land sluierwolken. De zon zal hierdoor niet verdwijnen, maar de lucht is dan meer wit dan blauw. Het blijft droog. De wind is iets nadrukkelijker aanwezig en in combinatie met de sluierwolken is het iets minder warm. Het wordt 19-20 graden in het noorden, 21 graden in het midden en 22 à 23 graden in het zuiden.
  In de avond kan de bewolking nog iets dikker worden en wordt de laagstaande zon afgeschermd. Dit kan schitterende wolkenluchten opleveren.

  In de nacht naar maandag zijn er heldere perioden en trekt ook wat hoge bewolking over het land. De temperatuur daalt naar 7 graden in het oosten tot 11 in het westen.

  Maandag begint de meteorologische zomer in stijl. Het wordt wat zonniger en warmer met iets minder wind. Het wordt 22-23 graden in het noorden, ruim 24 in het midden en 25-26 graden in het zuiden. Uit de wind en in de zon is het nog warmer. Op de Wadden is het 19 graden. De zon is iets feller dan in het weekend, dus let op verbranding.

  In de avond blijft het nog een tijd warm. Rond acht uur is het nog steeds 20 graden in het noorden tot lokaal 24 in het zuiden. Op het Wad is het dan 16 graden.

  Dinsdag doet de temperatuur een stap omhoog en wordt het op grote schaal zomers met maxima van 25-26 graden. In het binnenland, maar ook in de Zuid-Hollandse duinen kan het 27-28 graden worden. Een lokale 29 graden is daarbij niet uitgesloten. In de kustgebieden in het noorden en noordwesten is het minder warm met 21-24 graden. Er is een mix van zon en enkele wolkensluiers. Daarbij staat weinig wind.

  Woensdag wordt het nog een keer flink warm met in het binnenland 26-28 graden. In het zuidoosten wordt het mogelijk 29 graden. In het westen is de temperatuurverwachting onzekerder. Het kan 23-25 graden worden, maar er is ook kans dat daar nog een paar graden af gaan. Vooral in de ochtend kan de zon een tijd schijnen, maar er is ook meer sluierbewolking en deze kan in de loop van de dag dikker worden en de zon blokkeren. In de namiddag en in de avond is er kans op een regen- of onweersbui.

  Donderdag is de echte warmte voorbij en zijn er wolkenvelden met kans op buien. Tussendoor kan de zon schijnen. Als de wind nog een tijd uit het zuiden tot oosten komt kan het in het binnenland 22-24 graden worden en aan de kust is het dan een graad of 20. Maar als de wind naar het noorden tot noordwesten draait is het een aantal graden koeler. Uiteindelijk gaat de wind overal draaien en stroomt koele lucht over het land.

  De dagen daarna gaat de middagtemperatuur geleidelijk omlaag met op zondag 15-18 graden. Het is dan wat wisselvallig met wolkenvelden, enkele buien en tussendoor soms zon.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.