Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Vanavond buien, morgenochtend zon
  23 sep. 2020, 17:05 uur
  Vanavond en vannacht trekken buien over het land, de meeste over de kustprovincies. Morgen is het eerst droog met regelmatig zon. Later op de dag neemt de kans op buien weer toe. Het waait flink en het wordt 17-20 graden. Vrijdag en in het weekend is het wisselvallig met buien, veel wind en maximaal 14 graden.

  Vooral in het midden, noorden en oosten komen buien voor, lokaal met een klap onweer.

  Vanavond is het eerst tijdelijk op de meeste plaatsen droog. Later vanavond trekken vanuit het zuidwesten opnieuw buien over het land en vooral in het westen en noordwesten kan het soms stevig doorplenzen. Het waait stevig en vooral in de noordwestelijke kustgebieden zijn zware windstoten tot 75 km/uur mogelijk.

  Vannacht trekken de buien naar het oosten weg en vanuit het westen klaart het op. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur daalt naar 11-13 graden.

  Morgen is het in de ochtend droog en schijnt geregeld de zon. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

  In de middag neemt de bewolking weer toe en vanuit het westen volgen buien. De stevige wind neemt later in de middag af naar matig en aan zee naar (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het westen en noordwesten en naar 18-19 elders. In het oosten van Brabant, in Limburg en in de Achterhoek kan het lokaal nog 20 graden worden.

  Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is het bewolkt en er trekken opnieuw stevige buien over het land. Vooral in de kustgebieden kan het weer flink regenen. De temperatuur daalt naar 8-10 graden.

  Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook stapelwolken en vooral in het westen en zuiden komt het tot buien. De zuidwestenwind is meest matig, maar in de avond draait de wind naar het noordwesten en neemt flink in kracht toe. De temperatuur is duidelijk lager dan de laatste tijd en ligt rond 14 graden.

  In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met buien. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied en in het Waddengebied is de wind stormachtig, windkracht 8. Mogelijk komt het tijdelijk tot storm, kracht 9 met kans op zware windstoten tot 100 km/uur. De temperatuur daalt naar 7-10 graden.

  Zaterdag is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De stevige noordwestenwind neemt af naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig tot hard en het wordt niet warmer dan 14 graden. In combinatie met de stevige wind doet het herfstachtig aan.

  Zondag overheerst de bewolking en valt enige tijd regen. De noordwestenwind blijft stevig doorwaaien en het is opnieuw aan de frisse kant. De temperatuur stijgt naar 14-16 graden.

  Volgende week blijft het wisselvallig herfstweer met elke dag kans op buien. Ook de wind is vaak van de partij, maar het wordt wel iets minder fris. De temperatuur stijgt dagelijks naar 16-17 graden en dat is een normale temperatuur voor eind september en begin oktober.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Woensdag 23 sep