Woensdag 13 nov

Weerbericht Nederland

Flink wat buien, overdag ook zon
13 nov. 2019, 0:00 uur
Buien trekken over het land en daarbij wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de middag neemt de buiigheid af. Het wordt circa 8 graden. De dagen daarna blijft het wisselvallig. Vrijdag is de koudste dag van de week met slechts 5-6 graden. Het is dan grijs met kans op buien en in Limburg is zelfs wat natte sneeuw niet uitgesloten.

Deze nacht trekken buien over het land en wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De meeste en felste buien zijn voor de noordelijke helft van het land. De minima komen uit op 3-4 graden en worden aan het begin van de nacht bereikt. Gedurende de nacht loopt de temperatuur een paar graden op.

In de ochtend is het wisselvallig. Er trekken buien over het land en tussendoor is ruimte voor de zon. De zon is het vaakst te zien aan de westkust.

In de middag blijft kans op enkele buien, maar het aantal buien neemt gedurende de middag vanuit het zuidwesten geleidelijk af. Zon en wolken wisselen elkaar af. Het wordt circa 8 graden en de wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.

In de avond wordt het in het binnenland overwegend droog. In het westelijk en noordwestelijk kustgebied komen buien voor. In de nacht naar donderdag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Het koelt af naar 1 graad in Groningen tot 5 in Zeeland. Lokaal kan het aan de grond vriezen.

Donderdag maakt het zuidwesten kans op veel bewolking en wat regen. In de noordoostelijke helft blijft het overwegend droog en kan de zon doorbreken. Met circa 7 graden en een matige zuidoostenwind is het voor het gevoel koud.

Vrijdag is de koudste dag van de week met maxima van slechts 5-6 graden. Daarmee is het een stuk kouder dan normaal. Middagtemperaturen van 9-10 graden zijn halverwege november gebruikelijk. Het is grijs en er trekt een neerslaggebied over het land. Daarbij is in de Limburgse heuvels zelfs wat natte sneeuw niet uitgesloten. De stevige wind maakt het waterkoud.

Ook in het weekend blijft het koud voor de tijd van het jaar met maximaal 5-7 graden. Er is kans op wat regen, maar er zijn ook droge dagdelen met zonnige perioden. Na het weekend houdt het licht wisselvallige weer aan met vaak meer bewolking dan zon. Met 7-8 graden is het iets minder koud dan de voorgaande dagen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.