Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

26 augustus 2019

Het is mooi zomerweer in Europa. In de Alpen is het heerlijk wandelweer. In Frankrijk en Duitsland is het regionaal tropisch. In Parijs wordt het zelfs 34 graden. In het noorden en midden van Italië is kans op regen- en onweersbuien. Aan de Spaanse costa's is het heerlijk strandweer. Aan de Turkse kust is het snikheet, lokaal kan het 40 graden worden.

West-Europa

Frankrijk
Het is volop zomer! in het hele land maakt de zon overuren. De temperaturen liggen tussen de 28 en 35 graden. In Bretagne is meer bewolking en wordt het een paar graden koeler. In het westen is in de avond kans op een enkele onweersbui. De komende dagen wordt het minder heet en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Groot Brittannië
In Engeland is het heerlijk zomerweer. Er is veel ruimte voor de zon. Het wordt 22-32 graden. In Schotland is kans op een enkele bui. De temperaturen liggen tussen de 17 en 23 graden. In de Hooglanden kan het krachtig waaien en wordt het 13 graden. De komende tijd wordt het koeler en neemt de kans op een bui toe.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is zonovergoten. De temperaturen liggen tussen de 30 en 37 graden. In Patras wordt het 35 graden Op de eilanden kan het krachtig waaien. De komende tijd wordt het een paar graden koeler en neemt in het noorden de kans op een onweersbui toe.

Italië
In het hele land is het volop zomer. De temperaturen liggen tussen de 26 en 34 graden. In Rome wordt het 33 graden. In het noorden en midden van het land is kans op regen- en onweersbuien. Ook op Sardinië en Sicilië is kans op een enkele onweersbui. De komende tijd blijft het heet en is kans op regen- en onweersbuien.

Kroatië
Aan de zuidkust is het heerlijk strandweer. In het noorden en oosten van het land is kans op regen- en onweersbuien. Het wordt 28-33 graden. In Split wordt het 32 graden. De komende tijd is veel ruimte voor de zon, maar blijft kans op een enkele onweersbui. Kortom, heerlijk vakantieweer!

Portugal
In het noorden en oosten is kans op regen- en onweersbuien. In het zuiden schijnt de zon overwegend en is het heerlijk strandweer. De temperaturen liggen tussen de 23 en 30 graden. Het is minder heet dan afgelopen dagen. In Lissabon wordt het 27 graden. De komende tijd stijgt de temperatuur en neemt de kans op buien af.

Spanje
In bijna het hele land is kans op regen- en onweersbuien. In het noordoosten blijft het zonnig en droog. De temperaturen liggen tussen de 24 en 32 graden. In Barcelona wordt het 30 graden. Op Mallorca is het heerlijk zomerweer. De komende tijd blijft kans op een enkele onweersbui. Woensdag neemt de kans op buien af en is meer ruimte voor de zon.

Turkije
In een groot deel van het land is het snikheet. De temperaturen liggen tussen de 28 en 40 graden. In Antalya wordt het 38 graden. In het noordoosten is het een paar graden koelere met kans op een enkele onweersbui. Aan de kust kan het vrij krachtig waaien. De komende dagen blijft in het noordoosten kans op een bui en is het erg heet.

Centraal Europa

Duitsland
In het hele land is het mooi zomerweer! In Beieren is aan het eind van de dag kans op een onweersbui. Het wordt 27-33 graden. In Berlijn wordt het 32 graden. De komende dagen blijft het regionaal tropisch, maar neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Oostenrijk
Het is mooi zomerweer in de Alpen. In de middag en avond kunnen regen- en onweersbuien voorkomen. De temperaturen liggen tussen de 23-29 graden. In Salzburg wordt het 27 graden. De komende dagen stijgt de temperatuur een paar graden, maar blijft kans op regen- en onweersbuien.

Zwitserland
In het hele land schijnt de zon volop. In de middag en avond is kans op een enkele onweersbui. Als je wilt wandelen is het verstandig vroeg te vertrekken. De temperaturen liggen tussen de 25 en 31 graden. In Lugano wordt het 29 graden. De komende dagen blijft er ruimte voor de zon, maar neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.