Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

15 oktober 2019

In Griekenland en Turkije is het nog zomers met maxima van 25-31 graden. Wel maakt de zuidkust van Turkije kans op een paar fikse buien. In het zuiden van Italië en de Spaanse costa's is het vaak zonnig met maxima rond 25 graden. Wisselvallig weer vinden we de komende tijd op de Britse Eilanden en in grote delen van Frankrijk en Duitsland. In Parijs en Londen liggen de maxima rond 16 graden.

West-Europa

Frankrijk
Het is wisselvallig met vandaag in het midden en oosten van het land flinke buien en morgen vooral in het noorden en westen veel regen. De dagen daarna blijft het in de noordelijke helft wisselvallig met maxima rond 16 graden. In het zuiden is er meer zon en wordt het 19-23 graden. Ok Corsica kan het vrijdag en komend weekend zelfs 25 graden worden.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig herfstweer met een afwisseling van natte dagdelen en droge dagdelen met zon. Hierbij is het beduidend natter in de westelijke regio's dan langs de Noordzeekust. De maxima liggen tussen 12 graden op de Hebriden tot 16 in Londen. Het waait soms flink, vooral aan de zuidkust en in Schotland. In Londen is het dit weekend 14 graden met een enkele bui, daarna volgt mogelijk droger weer.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is nog behoorlijk zomers met veel zon en maxima van 24-29 graden. De komende tijd blijft dit weerbeeld in stand. Pas na komend weekend neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Italië
In het zuiden is het nog zomers met veel zon en maxima rond 25 graden. Vanaf Rome naar het noorden is het wisselend bewolkt met enkele buien. Vooral in de Alpen komen fikse regen- en onweersbuien voor. Morgen is vooral in de Dolomieten nog een bui mogelijk. Verder is het komende tijd droog met een mix van wolken en zon. De maxima in Milaan liggen rond 20 graden. In Rome en Napels wordt het circa 24C.

Portugal
Het is wisselend bewolkt met in het zuiden meer zon dan in het noorden. Morgen valt in de noordelijke helft van het land regionaal flink wat regen. In Porto wordt het maximaal 18 graden. In het midden en zuiden wordt het 20-22 graden. Komende dagen blijft het wisselvallig. Vanaf zondag neemt de kans op droog en zonnig weer toe. Op Madeira is het droog en vrij zonnig met maxima rond 24 graden.

Spanje
In grote delen van het land is het zonnig. In het noorden is het meer bewolkt. Aan de zuid- en oostkust liggen de maxima rond 23 graden. Komende dagen krijgen het noorden en westen te maken met regen. Aan de costa's blijft het overwegend zonnig en wordt het iets warmer met maxima van 23-27 graden. Op de Canarische Eilanden is het wisselend bewolkt met maxima rond 27 graden. Lokaal waait het wel flink.

Turkije
Het is wisselend bewolkt met zon en enkele buien. Vooral aan de zuidkust is vandaag en morgen een lokale stevige onweersbui mogelijk. Met zon is het in de middag flink warm. De maxima komen uit op 27-31 graden. Vanaf donderdag is het weer zonnig zomerweer. In de toeristische plaatsen wordt het dagelijks 25-30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is nog warm met vandaag maxima van 18-24 graden. In het oosten is er veel zon, maar vanuit het westen volgen op steeds meer plaatsen fikse buien. Komende dagen is het wat koeler met maxima veelal tussen 14 en 20 graden. In het noorden is het weerbeeld vaak nat, in het zuiden is het juist droog met regelmatig zon. Op lange termijn, volgende week, lijkt het kouder te worden.

Oostenrijk
Er is veel zonneschijn en met maxima tussen de 19 en 24 graden is het bijna zomers. Later op de dag en morgen trekken vanuit het zuidwesten buien over. Donderdag en vrijdag is het weer zonnig. Het is wel minder warm met maxima van 15-20 graden. In Wenen is het ook komend weekend prima weer met zon, wolken en circa 19 graden.

Zwitserland
Na een zonnige maandag slaat het weerbeeld vandaag tijdelijk om en vanuit het zuidwesten trekt een buiengebied over. Het kan flink doorregenen en in de hogere gebieden is kans op sneeuwval. Het wordt nog 15-20 graden in de grote steden. Morgen breekt de zon weer door en wordt het 15-18 graden. Vanaf vrijdag neemt de neerslagkans, zeker in de westelijke helft van het land, weer toe.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.