Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

19 mei 2019

In grote delen van Zuid-Europa is het overwegend zonnig en droog. In Spanje en Portugal stijgt in de loop van de week de temperatuur richting de 30 graden. Noord-Italië heeft te maken met regen- en onweersbuien. In Frankrijk is het wisselvallig, maar neemt de kans op buien in de loop van de week af. In Duitsland is het vrij wisselvallig met af en toe stevige regen- en onweersbuien.

West-Europa

Frankrijk
In het oosten en zuidwesten van het land vallen buien. Verdeeld over het land zijn er perioden met zon. De temperatuur ligt tussen de 15-20 graden. In Parijs is er kans op een onweersbui met een temperatuur van 18 graden. Na maandag trekken de buien weg en wordt het droger. Er is meer ruimte voor de zon met lokaal 25 graden.

Groot Brittannië
Met temperaturen rond de 17 graden is het aangenaam. Op veel plaatsen laat de zon zich vaak zien. In Schotland is er kans op een bui en in het zuiden en midden van het land kan er plaatselijk neerslag vallen. Maandag valt er verspreid over het land een paar lichte buien. Na maandag trekken de meeste buien in Engeland weg en is er meer voor de zon. In Londen wordt het 20 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is vrij zonnig met temperaturen van 26 graden. Met de meeste zon in het noorden van het land. Maandag is er plaatselijk kans op een lichte bui. In het noorden en oosten blijft het droog met temperaturen rond de 26 graden. Dinsdag is het overwegend zonnig met temperaturen tussen de 25-28 graden. Later in de week is er nog meer ruimte voor de zon met nauwelijks bewolking.

Italië
In het noorden en midden vallen regenbuien met af en toe onweer. De temperatuur ligt tussen de 15 en 19 graden. In het zuiden schijnt regelmatig de zon en blijft het droog met maxima van 20-23 graden. Maandag is er in het midden kans op een enkele onweersbui. Na maandag trekken de buien in het midden weg en later in de week is er meer ruimte voor de zon. Temperaturen liggen tussen de 19-23 graden.

Kroatië
De zon schijnt vaak, maar in het noorden kan een regen- of onweersbui ontstaan. In het zuiden blijft het langs de kust droog. Temperaturen liggen rond de 20 graden en lopen in het binnenland op tot 23 graden. Maandag blijft er kans op een bui, daarna komt er vooral in het zuiden van het land meer ruimte voor de zon met maxima rond de 20 graden.

Portugal
In Lissabon en de Algarve is er kans op een plaatselijke bui. Middagtemperaturen liggen tussen de 18 en 22 graden. Na maandag is schijnt de zon overwegend en de temperaturen lopen in de loop van de week steeds verder op. Aan het eind van de week tis het zo'n 25 graden. In Porto blijft de temperatuur met 20 graden iets achter. In hele het land blijft het droog.

Spanje
Veel regen in het noorden. Het wordt hier slechts 16 graden. In Madrid schijnt de zon en is het met 20 graden aangenaam. Aan de costa's schijnt overwegend de zon met temperaturen boven de 20 graden met in het zuiden 25 graden. Na het weekend is er in het hele land ruimte voor de zon en lopen de temperaturen in de loop van de week flink op.

Turkije
De zon schijnt flink, in het noorden komen stapelwolken voor en is er kans op een regen- of onweersbui. In Istanboel wordt het 25 graden. Komende dagen neemt de buienkans af en gaat de temperatuur omhoog. Langs de west- en zuidkust schijnt de zon flink en blijft het droog. De temperatuur stijgt naar een zomerse 27-30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
In Berlijn is het zomers warm met temperaturen van 25 graden. In het westen, midden en zuiden van het land komen buien voor met in het midden en zuiden kans op onweer. Het wordt 16-22 graden. Komende dagen vallen er door het hele land regen- en onweersbuien, tussendoor kan de zon even schijnen. Temperaturen liggen tussen de 17-22 graden.

Oostenrijk
In Wenen is het wisselend bewolkt en droog met 22 graden. In de Alpenregio komen wolkenvelden voor en daarbij is er kans op buien. Na het weekend is het wisselvalliger met in het hele land regen- en onweersbuien. Tussendoor zijn er ook perioden met zon. De hele week blijft er kans op een bui, al kan het donderdag en vrijdag regionaal droog blijven en is het dan wat zonniger. Het is dan 19-24 graden.

Zwitserland
Het is het overwegend bewolkt met in het hele land kans op buien. Lokaal komt onweer voor en het wordt 13-18 graden. Het grijze en regenachtige weer houdt nog even aan. Vanaf dinsdag zijn er naast buien ook zonnige perioden. Later in de week neemt de kans op buien af en is het vaker droog met meer ruimte voor de zon.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.