Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

14 dec. 2019

Overal gaat de temperatuur de komende tijd wat omhoog. In Parijs is het wisselvallig met temperaturen van 10-12 graden. In Londen wordt het een graad of 9 en in Wenen liggen de maxima rond de 10 graden. Het is wisselvallig, maar vanaf morgen is het in grote delen van Europa een paar dagen droog. In Portugal neemt vanaf morgen wel de kans op (veel) regen toe. Prima en aangenaam weer vinden we aan de Spaanse costa's en op de Canarische Eilanden. De temperatuur ligt rond of boven de 20 graden.

West-Europa

Frankrijk
Komende tijd is het wisselvallig weer. Dagelijks is kans op buien en geregeld valt ook langere tijd regen. Ook kan het soms stevig waaien. Vooral aan de westkust, maar ook in de Alpen staat vaak een stevige wind. In Parijs is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Dagelijks is kans op buien en het wordt 10-12 graden, dinsdag kan het zelfs 14 graden worden. Aan de Côte d'Azur is het 16-18 graden.

Groot Brittannië
Het is en blijft voorlopig wisselvallig. Aan de westkust en in Wales is het vaak bewolkt met buien. Aan de Engelse oostkust schijnt vaker de zon en is het meest droog. In Londen is het 8-9 graden. In de Schotland is het een stuk kouder met 4-6 graden. Dagelijks komt het tot buien en in de Hooglanden zijn dit buien met sneeuw. Het vriest in de hogere delen licht.

Zuid-Europa

Italië
Het is de komende tijd prima weer. Het weekend laat overwegend droog weer zien en de zon schijnt geregeld. Pas later volgende week neemt in het noorden de kans op regen, en in de hogere delen de kans op sneeuw weer toe. Het wordt zachter met in het weekend in Rome 12-14 graden. Volgende week is het in het midden en zuiden 18-22 graden. In Milaan blijft het kwik onder de 10 graden en is het 7-9 graden.

Portugal
Het zuiden houdt het dit weekend droog en daarbij wisselen zon en wolken elkaar af. Het midden en vooral het noorden maakt vanaf zondag een grote kans op regen. Na het weekend is het soms kletsnat. In zowel Lissabon als Faro is het 16-17 graden. Hogere temperaturen zijn te vinden op Madeira met circa 20 graden. Het blijft daar overwegend met naast wolken ook geregeld zon.

Spanje
Over het algemeen blijft het de eerste dagen droog en aan de costa's en op de Balearen zijn er zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 19-21 graden. Wel waait het regelmatig stevig. Na het weekend neemt de kans op buien toe. De temperatuur gaat ook weer enkele graden omlaag. Op de Canarische Eilanden is er veel zon met maxima van 20-25 graden. Lokaal kan het wel krachtig waaien.

Centraal Europa

Duitsland
Het is dit weekend wisselvallig weer met kans op buien, maar ook droge dagdelen. In de heuvels en bergen kan (smeltende) sneeuw vallen. Na het weekend is het meest droog. Het wordt minder koud. In Berlijn wordt het vanaf zondag 9-11 graden. Wie een kerstmarkt in het westen van Duitsland bezoekt moet rekening houden met buien. In Aachen, Oberhausen en Düsseldorf is het zondag een graad of 10.

Oostenrijk
In veel skigebieden ligt voldoende sneeuw en is meer dan de helft van de pistes en liften al in gebruik. In skigebied Gurgl-Obergurgl ligt bijvoorbeeld 77-167 cm en in Kühtai 68-110 cm. Het weerbeeld laat de komende tijd flink wat zon zien en het blijft droog. Het wordt zachter met in Wenen de komende tijd temperaturen van een graad of 10.

Zwitserland
Op veel plaatsen valt nog wat sneeuw. In de noordelijke en westelijke delen valt meer dan in de zuidelijke regio's. Zondag en maandag is het tijdelijk droog met zon. Halverwege de week staat weer verse sneeuw op het programma. Onder de 1500 meter is dit voornamelijk regen, maar hogerop valt weer een flink pak sneeuw. In Zermatt kan vanaf woensdag meer dan een meter verse sneeuw vallen.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.