Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Europa

  West-Europa

  Frankrijk

  In het zuiden en in de centrale delen is het komende dagen heerlijk vakantieweer. De zon schijnt volop, het blijft droog en het is behoorlijk warm. In de Ardèche loopt de temperatuur deze week op naar 29-33 graden en in de Provence kan het plaatselijk zelfs 34 graden worden. In het noorden van Frankrijk is het wisselvallig met zon, wolken en soms wat regen. In Parijs wordt het 22-27 graden.

  Groot Brittannië

  In verband met de huidige crisis en het negatieve reisadvies wordt voorlopig nauwelijks gebruikt gemaakt van weerinformatie voor dit land. Daarom is tijdelijk geen weertekst beschikbaar. Zodra de behoefte aan weerinformatie voor dit land toeneemt en het negatieve reisadvies wordt ingetrokken starten onze meteorologen weer met het schrijven van een weertekst.

  Zuid-Europa

  Italië

  Liefhebbers van zonnig en heet weer zitten deze week goed in Italië. Aanvankelijk is nog wel kans op een lokale bui, maar komende dagen maakt de zon weer overuren en stijgt het kwik op veel plaatsen naar 30 graden of meer. In Toscane kan het plaatselijk 34 graden worden en ook in Rome is het snikheet met een graad of 33. In de Alpen neemt aan het eind van de week de kans op een onweersbui toe.

  Portugal

  In het binnenland is het snikheet met plaatselijk 40 graden, maar komende dagen tempert de hitte en wordt het maximaal 35 graden. Aan de zuidkust is het sowieso een stuk aangenamer met in Albufeira maxima van 30-32 graden. Daarbij schijnt de zon volop. Langs de westkust is kans op wolkenvelden die van zee het land op drijven. De zuidkust krijgt in de loop van de week wolken en iets lagere temperaturen.

  Spanje

  De zomer zit stevig in het zadel en weet voorlopig van geen wijken. Op veel plaatsen is het stralend zonnig, droog en heet. In het binnenland kan het zelfs ruim 40 graden worden. Aan de costa's kun je enige verkoeling vinden. Zo wordt het in Barcelona en Malaga circa 29 graden. Bovendien waait daar een briesje van zee. De zeewatertemperatuur is op dit moment 23-25 graden.

  Centraal Europa

  Duitsland

  Vakantiegangers die dichtbij huis blijven, krijgen ook in Duitsland wisselvallig weer voor de kiezen. Vooral over de centrale en noordelijke deelstaten trekken geregeld wolkenvelden en is kans op enkele buien. Soms kan het wat langer regenen. In de Eifel en Harz wordt het 17-21 graden. In het zuiden is het zonniger en blijft het vaak droog. In het weekend wordt het ook elders meest zonnig en droog.

  Oostenrijk

  Aanvankelijk is het op veel plaatsen prachtig zonnig, droog en warm weer. Daarbij loopt de temperatuur in Innsbruck op naar 28 graden. In de loop van de week verschijnen steeds meer wolkenvelden en vrijdag en zaterdag kunnen felle onweersbuien ontstaan. De buien brengen koelere lucht met zich mee. Komend weekend wordt het namelijk 20-24 graden. Na het weekend neemt de kans op buien weer af.

  Zwitserland

  De zon schijnt komende dagen volop en in de Alpen ontstaan enkele onschuldige stapelwolken. Ook is soms wat sluierbewolking zichtbaar. In Wallis loopt de temperatuur op van 27 naar 31 graden. In Basel stijgt de temperatuur naar 28 graden en in Lugano kan het later in de week 30 graden worden. Vrijdag en zaterdag kunnen in de bergen enkele onweersbuien ontstaan, vanaf zondag is het weer zonnig en droog.