Weeronline
Weeronline
  Dinsdag 7 jul

  Weerbericht België

  Wolken en zon, meeste plekken droog
  7 juli 2020, 0:00 uur
  Overdag wisselen zon en wolken elkaar af. Zeer lokaal kan een buitje ontstaan, maar veel plaatsen houden het droog. Met 17-22 graden is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar. Komende dagen is het wisselvallig met soms een flinke plens regen en veel bewolking. Vanaf het weekend wordt het overwegend droog en zonnig met maxima van 17-23 graden.

  Vannacht is het overwegend helder. In het westen neemt in de loop van de nacht de bewolking toe, maar het blijft waarschijnlijk droog. Er staat weinig wind en daardoor kan het flink afkoelen. De minima komen uit op 6 graden in de Kempen tot 12 in de Vlaamse steden. In de Oostkantons daalt de temperatuur naar 4 graden en is kans op vorst aan de grond.

  Vanochtend breiden wolkenvelden zich vanaf het westen over het land uit. Tussendoor zijn er ook zonnige perioden. Het noorden en oosten maken kans op een bui, in de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

  Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Regionaal kunnen veel stapelwolken ontstaan en is de zon een tijdje niet te zien. In de kustregio's is het juist vrij zonnig. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, al is een zeer lokaal buitje in Midden- en Hoog-België niet uitgesloten. De maxima komen uit op 20 à 21 graden. In de Kempen kan het plaatselijk 22 graden worden. In de Ardennen is het met 17-20 graden iets koeler. Dit zijn hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Er staat minder wind dan de voorgaande dagen. Het waait zwak tot matig uit een westelijke richting. Direct aan zee kan het vrij krachtig waaien.

  Vanavond neemt de bewolking vanaf het noordwesten toe en is in het uiterste noorden kans op wat gespetter. In het zuidoosten kan de zon nog een tijd schijnen. Komende nacht krijgen het noorden en westen met perioden van regen te maken. Later in de nacht stijgt ook in het centrum de regenkans. Daarbij raakt het bewolkt en komen de minima rond 13 graden uit. In de hoge landsdelen ligt de temperatuur een paar graden lager.

  Morgenochtend is het grijs en nat met perioden van regen. De kans op regen is in Vlaanderen het grootst. Daarbij kan het af en toe ook stevig doorregenen.

  In de namiddag blijft de kans op regen groot. Wel worden de droge perioden langer en kan de zon doorbreken. Het wordt 16-18 graden in Hoog-België en 19 in de rest van het land. De wind is zwak tot matig en draait gedurende de dag van zuidwest naar noordwest.

  Morgenavond en in de nacht naar donderdag kan verspreid over het land wat regen vallen, maar er zijn ook langere droge perioden waarin het kan opklaren. Het koelt af naar 11-15 graden.

  Donderdag heeft bewolking de overhand, maar de zon kan regionaal wel doorbreken. Er is kans op regen, maar hoeveel er valt en in welke regio's het het vaakst droog blijft is nu nog onzeker. De maximumtemperatuur varieert van 16-22 graden.

  Vrijdag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien en naast stapelwolken ook zonnige momenten. Het wordt circa 20 graden en dat is een paar graden koeler dan gebruikelijk. De matige tot vrij krachtige noordwestenwind doet het bovendien vrij koel aanvoelen.

  Vanaf komend weekend breekt een vrij zonnige en overwegend droge periode aan. De wind zoekt daarbij de noordhoek op en dat levert bij ons gematigde temperaturen op. Met maxima van 17-23 graden is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. De hoogste waarden zijn voor de Kempen, de laagste voor de Hoge Venen. In de loop van volgende week stijgt de kans op warmer weer met zomerse temperaturen van 25 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.