Dinsdag 17 sep

Weerbericht België

Meest droog, lokaal mist
17 sep. 2019, 0:00 uur
In de Ardennen valt regionaal nog (mot)regen. Verder is het vannacht overwegend droog en kan lokaal mist vormen. Overdag is het wisselend bewolkt met langs de Franse grens meer zon dan in het noorden. Het wordt 15-20 graden met vooral aan de kust een stevige noordwestenwind. Woensdag is het nog iets frisser, maar vrijdag en komend weekend wordt het zonniger en warmer.

Deze nacht wordt het op de meeste plaatsen droog. In de Ardennen kan het tot ver in de nacht af en toe regenen. Ook kan in het binnenland regionaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

In de ochtend is het aanvankelijk in het binnenland op veel plaatsen grijs met mist of bewolking. In het westen is het wisselend bewolkt met ruimte voor de zon. Geleidelijk komt er overal meer ruimte voor de zon.

In de namiddag blijft het droog met een mix van wolkenvelden en zon. In het zuiden is het daarbij zonniger dan in het noorden. Het wordt 15-16 graden in de Ardennen en 18-19 graden in Vlaanderen. Langs de grens met Frankrijk, vooral in het zuiden van Luxemburg, kan het regionaal 20 graden worden. De wind waait uit het noordwesten tot noorden en is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Tijdens de avond en in de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt met vooral in het zuiden en oosten meestal brede opklaringen. In de nacht koelt het landinwaarts af naar 5-7 graden. In het westen is het met 8-11 graden minder koud. In de Oostkantons en de Ardense dalen kan het afkoelen tot 2 graden met regionaal vorst aan de grond.

Woensdag wordt de koudste dag van de week. Na een frisse start wordt het in de namiddag 13 graden in de Hoge Venen en 17-18 graden in Laag-België. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon met opnieuw in het noorden en westen meer wolken dan in Namen en Luxemburg. De wind waait uit het noorden en is zwak of matig.

Ook donderdag waait er nog een frisse noordenwind. Met 14 graden in Hoog-België tot 19 graden in Gent is het net een graadje warmer dan woensdag. Het weerbeeld bestaat opnieuw uit een mix van wolken en zon.

De dagen daarna wordt het zonnig en geleidelijk ook warm nazomerweer. Vrijdagmiddag komt de temperatuur uit op 17 graden in de Ardennen en 20 graden in Vlaanderen. Op zaterdag wordt het 20-23 graden en zondag kan het in het centrum en de Kempen lokaal zelfs 25 graden worden.

Ook volgende week blijft het waarschijnlijk nog enkele dagen vrij warm voor de tijd van het jaar. Wel komt er meer bewolking voor en neemt de neerslagkans geleidelijk toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.