Dinsdag 25 jun

Weerbericht België

Zeer hete dag met veel zon
25 juni 2019, 7:50 uur
Er is een mix van zon en hoge bewolking en het wordt 30-36 graden. Aan zee wordt het 25-28 graden. In de namiddag steekt een westenwind op en gaat de temperatuur vanaf het westen op steeds meer plaatsen omlaag. Komende dagen zijn er flinke temperatuurverschillen met 20 graden aan zee en 25-30 graden landinwaarts. Er is veel zon, maar vooral aan de kust soms ook bewolking.

Er zijn regelmatig sluierwolken zichtbaar, maar over het algemeen schijnt de zon volop. De temperatuur stijgt snel en aan het eind van de voormiddag is het al 25 graden aan zee en 27-32 graden elders met de hoogste temperaturen in Limburg.

Ook de namiddag verloopt vrij zonnig. De temperatuur stijgt landinwaarts verder naar uiteindelijk 32-36 graden. De hoogste temperaturen zijn voor de Limburgse Kempen. Aan zee wordt het maximaal 27 graden en dat komt door een wind van zee. Die zeewind zal later in de namiddag ook elders vanuit het westen voor lagere temperaturen zorgen. In West-Vlaanderen is het aan het eind van de middag 25-30 graden en vlak aan de kust een graad of 22.

In de avond en nacht is het droog en vrij helder. De temperatuur daalt naar 16 graden in het westen en naar 19 in Limburg. Later in de nacht neemt in de kustregio de bewolking wat toe.

Morgen schijnt de zon flink, maar de temperatuurverschillen tussen de kust en het binnenland is groot. Aan de kust wordt het maximaal 22-24 graden en in Vlaanderen 26-29 graden. In het Centrum en in het oosten wordt het tropisch warm met temperaturen van 30-33 graden. De hoogste waarden zijn wederom weggelegd voor de Kempen.

Donderdag is het prima zomerweer met veel zon. De temperatuur stijgt naar 23-26 graden aan zee en naar 28-31 graden elders met de hoogste temperaturen landinwaarts. De wind waait uit het noordoosten en is matig en aan zee vrij krachtig.

Vrijdag wederom veel zon en droog. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 28-32 graden. Ook op de stranden is het dan weer duidelijk warmer door een oostenwind.

In het weekend is de wind zaterdag zuid en daarmee wordt nog warmere lucht aangevoerd. Het wordt op uitgebreide schaal tropisch warm met temperaturen van 30-34 graden. Aan het eind van de middag steekt er aan zee een verkoelende zeewind op. De temperaturen gaan dan geleidelijk dalen naar waarden rond de 25 graden. Zondag waait op meerdere plaatsen een westenwind, maar in het Centrum en oosten wordt het opnieuw tropisch warm. In West-Vlaanderen en aan zee is het 25-30 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur langzaam wat omlaag. Tegelijkertijd neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.